2015 Showtime & Don’t touch this

Vanavond duiken de basisschoolkinderen in de wereld van showjurken en catwalk. Hun voorstelling gaat over wat er achter de schermen gebeurt bij een heuse missverkiezing. Aan de buitenkant is het allemaal show, maar achter de schermen breekt paniek uit als blijkt dat er iemand met opzet spullen laat verdwijnen of zelfs kapot maakt. De politie wordt ingeschakeld om de zaak op te lossen. Er zijn verschillende verdachten; de klusjesmannen, één van de misskandidaten heeft alles nog en wie is die jongen die steeds in zijn telefoon verzonken is…Wie heeft het gedaan en de belangrijkste vraag: kan de missverkiezing nog wel doorgaan?

 


De oudere jeugd gaat in hun voorstelling de eeuwenoude strijd aan tussen dorpslui en stedelingen. Wat als de stedelingen het dorp binnenkomen en denken alles over te kunnen nemen inclusief jouw vriendje? Marie-Louise weet hier wel raad mee, ze bedenkt een sluw plan en trekt de andere dorpelingen met zich mee. Die nieuwe stadse meiden zullen hun lesje krijgen, maar of dat wel zo’n slim idee is?