Even voorstellen…

Mijn naam is IJtje Plantinga, 25 jaar en ik woon in Spanga. Dit jaar doe ik de regie bij Ons Klein Genoegen in Blokzijl.

Van kinds af aan was ik al fan van theater. Na het voortgezet onderwijs ben ik naar Leeuwarden gegaan om daar de opleiding D’Drive Artiest Drama te volgen. Na het behalen van mijn diploma in Leeuwarden ben ik naar Den Bosch gegaan om aan de Koningstheateracademie te leren voor cabaretier. Na twee jaar heb ik de overstap gemaakt naar de Improacademie in Amsterdam en ben ik mezelf gaan specialiseren op het gebied van improvisatie theater.

Nu heb ik mijn eigen bedrijf Plantimproductie, waar vanuit ik werk als actrice, theatermaakster, regisseur, workshop docent met de specialisatie op improvisatie theater. In september dit jaar heb ik mijn eigen toneelschool geopend in Wolvega waar ik les geef aan jong en oud. 

De donderdag staat voor mij helemaal in het teken van “Ons Klein Genoegen”. Beide groepen werken aan een stuk, ze bedenken zelf waar de voorstelling over gaat en hoe de scenes er ongeveer uit moeten zien. Aan de hand van improvisatie oefeningen zijn er al veel leuke scenes ontstaan en zijn we nu druk bezig met het schrijven/maken van het script.

In maart ziet u dus een voorstelling die helemaal door de leerlingen zelf bedacht is.