Monologen en dialogen jeugd door Ferry Kalthof & Joppe Bakker

Op vrijdagavond 25 november 2016 was de uitvoering van de jeugdgroep van toneelvereniging ‘Ons Genoegen’ bij de Ploats in Blokzijl. Deze voorstelling is een tussenvoorstelling zonder decor en make-up. Het thema was de relatie tussen ouder en (puber)zoon/dochter. Vol monologen en dialogen. Een grappige en vrolijke voorstelling vol misverstanden en herkenbare situaties. Er werd dan ook heel veel gelachen in de zaal. Onzekerheid, vriendschap, verliefdheid, drank….. het kwam allemaal voorbij! De toneelvoorstelling begon met de jongste kinderen. Zij liepen vol lef over het toneel. ‘Wij zijn de toekomst!’. Daarna kwamen wij. Het begon met het uitbeelden van geboorte tot puber. Daarna konden we los met onze mono- en dialogen. Deze werden samen gespeeld met een aantal volwassenen van de toneelvereniging. We hebben met veel plezier op het toneel gestaan voor familie en vrienden.

Bedankt voor jullie enthousiaste reacties!

Ferry Kalthof

 

We moesten eerst heel serieus oplopen. We vonden het best moeilijk om allemaal serieus te kijken, maar wel een leuke uitdaging. Iedereen had de tekst goed geleerd. Ik was wel blij dat ik niet zoveel tekst had. Daarna moesten we allemaal op een rijtje staan en om de beurt allemaal wat vertellen over de kinderen die de baas zijn. Daarna gingen we pakkertje spelen op het podium. Dat vond ik heel erg leuk. Daarna moesten alle jongens bij elkaar en alle meisjes bij elkaar gaan staan. Toen zeiden we dat wij voor kinderen gerechtigheid willen. Het was een superleuke avond en ook heel gezellig.

Joppe Bakker