Reserveer nu uw kaarten voor EINDELOOS ‘Ons Genoegen goes De Meenthe’

De spelers van Ons Genoegen en de jeugdspelers van Ons Klein Genoegen nemen u in dit theaterspektakel mee terug in de tijd en maken u getuige van historische gebeurtenissen in Blokzijl. Zij zullen hierin muzikaal ondersteund worden door zangtalent uit dit prachtige havenstadje.

Het verhaal begint in december 1924 bij de “zoagemeule” in Blokzijl waar een staking uitbreekt. Zeven arbeiders worden ontslagen omdat ze weigeren hun lidmaatschap van de vakbond op te zeggen. Uit solidariteit met hun collega’s leggen meer dan 80 mannen het werk neer. Uiteindelijk zal deze staking – met 843 dagen – de geschiedenis in gaan als de langste staking die Nederland ooit gekend heeft.

Wat is de rol van de vakbonden en welke gevolgen heeft deze staking voor de stad en haar inwoners? Opstootjes, vechtpartijen, rechtszaken, macht, onmacht, bittere armoede zijn aan de orde van de dag en het vertrek van een groot deel van de bevolking van Blokzijl volgt: van de 1.500 inwoners blijven er slechts 1.000 over.

Om dit verhaal, dat niet in de vergetelheid mag raken, recht te doen hebben we een team van professionals om ons heen verzameld. Zo zal Wijnand Oosterhof samen met Josephina Bakker, theatermakers en -docent de regie op zich nemen. Lucie de Lange, actrice en zangeres uit Blokzijl neemt de muzikale begeleiding voor haar rekening. 

Rabotheater de Meenthe heeft ons de mogelijkheid  geboden dit historische verhaal op een groot podium neer te zetten, zodat we ook technisch schitterend uit kunnen pakken. 

Reserveer snel uw kaarten via www.demeenthe.nl
Zaterdag 21 mei 20:00
Zondag 22 mei 15:00  

Dit mag u gewoon niet missen!