2013 Daar gaan we weer

Maart 2013
Doldwaze komedie

Regie:
Ellen Visser

Decor:
Een huiskamer met een bankstel en een bureau met een boekenkast. Links een deur naar de keuken en een deur naar de hal/voordeur. Achterin een deur naar de slaapkamers en rechts een tuindeur.

Inhoud:
Ben en Lynn (Robert Holman en Marion Dunnink) zijn broer en zus, die hun ouders al vroeg verloren hebben. Ben heeft altijd voor Lynn gezorgd. Ben wil trouwen met Alice (Tjakien Fokkes) en haar broer Bob (Jelle Reijman) wil trouwen met Lynn. Maar als Bob en Alice voor hun 25ste trouwen, krijgen ze geen erfenis van hun tante Dorinda (Herma Knobbe).
Tante Dorinda is een geldbeluste vrouw en Ben heeft haar ooit eens wijsgemaakt dat Ben en Lynn een rijke oom hebben, waarvan zij erfgenaam zijn. De rijke oom bestaat, maar ze zijn geen erfgenaam. De oom heeft nog nooit naar hen omgekeken.
Op een dag krijgen ze een telegram van hun rijke oom, dat hij hen op komt zoeken.
Tante Dorinda en Bob en Alice worden uitgenodigd voor een diner, om de rijke oom te leren kennen.
Huishoudster Jenny (Ineke Louvet) wordt opgeroepen om een maaltijd voor de rijke oliemagnaat te serveren. Jenny begrijpt het niet goed en denk dat de man in slaolie handelt.
Ben heeft tante Dorinda ook wijsgemaakt dat zij een butler hebben, dus die moet ook plotseling ingehuurd worden.
Er wordt aangebeld. Ze denken dat het hun oom is, maar het is een jeugdvriend van Ben: Toby (Everard Rabbinge). Die komt een suf pak van Ben lenen, voor een voordracht in het leger.
Er wordt opnieuw aangebeld en dit keer is het de oom. Lynn vliegt hem om de hals. Jenny komt op en wil de oom haar slaolie laten proeven, omdat ze vindt dat er de laatste tijd een raar smaakje aan zit. Jenny wordt weggestuurd.
Er komt weer een telegram, waarin staat dat de oom vertraging heeft. Wie is dan de man op de bank? Het blijkt de ingehuurde butler (Pieter Lok) te zijn.
Tante Dorinda kan elk moment komen, dus ze hebben snel een oom nodig. Dan komt Toby op met een pruik op en het pak van Ben aan. De perfecte ‘oom’. Ze halen Toby over om oom te spelen. Hij doet alles voor Lynn, waar hij al die jaren al een zwak voor heeft.
Tante Dorinda zwicht voor de sterke verhalen van Toby.
Jenny komt erachter dat de oom wordt gespeeld door Toby en wil zwijggeld: “Ik zie niks, ik hoor niks en ik weet ook niks”. Deze regel gebruikt ze regelmatig terwijl ze een hand ophoudt voor een euro.
Jenny heeft regelmatig ruzie met de butler waardoor er hilarische taferelen volgen, tot rollen over de grond en over de bank aan toe.
Ook Toby komt in een lastig parket als hij door te stotteren met ja en nee per ongeluk tante Dorinda een huwelijksaanzoek heeft gedaan.
Er komt nog een jeugdvriendin van Lynn langs, Samantha (Karina Hakkers) die een boekje opendoet over Lynn’s losbandige jeugd.
Een stinkende buurvrouw (Nely Knol) met teveel katten in huis.
Er wordt een hardhandige masseuse (Nienke Prins) opgeroepen om de hoofdpijn van Ben te verzachten. Zij wordt verliefd op Toby en helpt hem van tante Dorinda af te komen door een geheugenverlies te veinzen, wat ook een erg leuke bankscène oplevert met een scheelkijkende Toby.
Dan komt er ook nog eens een gestreste legerofficier (Laura Beuze) langs die op zoek is naar Toby die geheime informatie bekend wil maken.
En om de chaos helemaal compleet te maken, komt de echte oom Horkins (Fokko van Beek) ook nog eens opdagen, dus er zijn ineens twee ooms.
Als alles uitkomt blijkt tante Dorinda het iedereen te vergeven, want ze heeft haar oude jeugdliefde teruggevonden. William Horkins, de echte oom blijkt ze van vroeger te kennen en Horkins doet haar een aanzoek. Eind goed al goed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *