2008 Na regen…

April 2008
Engelse komedie

Decor:
Openstaande tuindeuren, een keukentafel met stoelen en een bankstel, gescheiden door een schuifdeur.

Bijzonderheden:
Vooraf wordt het publiek ontvangen door de niet spelende leden, die loten verkopen in regenkleding en regenlaarzen. Hun haren zijn drijfnat en hun make-up is flink doorgelopen.

Inhoud:
Christien van Duren (Nely Knol) is erg teleurgesteld in haar man Walter (Robert Holman), die verschillende affaires heeft gehad. Ze heeft Walter dan ook niets meer te zeggen en negeert hem compleet.
Marie Bunning (Betty de Haan) heeft een affaire gehad met Walter, die haar sexueel heel goed gedaan heeft. Maar omdat Walter de relatie heeft afgekapt wordt ze gedwongen weer terug te gaan naar haar man Simon (Pieter Lok). Maar Simon komt achter de affaire. Wil hij haar nu nog wel terug?
Sanne (Marion Kuik) is de dochter van Walter en Christien. Ze wil heel veel bereiken in het leven, maar ze is een beetje vastgeroest in het dorp. haar buurjongen Mark (Roy Blokland), zoon van Simon en Marie, heeft een oogje op haar, maar Sanne ziet hem niet staan.
In de tuin van de familie van Duren wordt een tuinfeest georganiseerd. Linda en Berrie (Masja Kielstra en Fokko van Beek) zijn ingehuurd om alles klaar te zetten. Linda wordt constant gecommandeert door Berrie en schijnt niets goed te kunnen doen. Hoe lang gaat ze dit nog pikken?
Ferdinand Merx (Everard Rabbinge) is een bekende romanschrijver. Hij heeft connecties bij het parlement. Hij is een oude schoolvriend van Walter en hij komt het tuinfeest openen. Walter denkt dat hij eigenlijk komt om Walter te vragen de politiek in te gaan.
En dan hebben we nog Els (Jolanda Lijster), de huishoudster die een tikje ordinair is en nieuwsgierig. Ook is ze een beetje onhandig.

Kortom:
Na regen… verteld het verhaal van 4 vrouwen die gedwongen worden een keuze te maken wat betreft hun relatie. Het motto van deze voorstelling is: Hoe vastgeroest een relatie ook is, je kan er altijd uit. En dat kan op meerdere manieren. je kan weggaan, je kan oplossingen zoeken door eens goed met elkaar te praten, maar je kan ook inzien dat je eigenlijk best tevreden kan zijn met wat je hebt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *