2006 Hotelgasten

April 2006
Engelse komedie

Regie:
Sabrina de Vink

Decor:
Een bed op wieltjes met een achterwand, waarchter ook een bed staat. Door het decor om te draaien, ziet het publiek een andere hotelkamer.

Bijzonderheden:
De meeste personages hebben alterego’s (een ander ik) die door andere spelers worden neergezet. Hierdoor krijgt men twee kanten van een personage te zien.
Doordat het decor steeds omgedraaid wordt, is het voor het publiek steeds een verrassing wat en wie er in de volgende hotelkamer tevoorschijn komt.

Inhoud:
Ernest en Delia (Nely Knol en Pieter Lok) vieren hun 40-jarig jubileum in het vijf-sterren hotel Zuider, waar de hotelmanager (Roy Blokland) stiekem een relatie blijkt te hebben met het kamermeisje (Ineke van de Bles). Ernest en Delia blijken de ouders te zijn van Tim (Mirjam Pees), die getrouwd is met Sophie (Herma Knobbe). Sophie heeft een enorm minderwaardigheidscomplex met hyperventilatie.
In een andere kamer van het hotel vieren Mark en Kate (Wim Louvet en Masja Kielstra) hun huwelijksfeest. In weer een andere kamer ligt de tweeling Vicky en Nicky (Marion Kuik en Mathilde Boes). Beiden zijn ze geblesseerd en kunnen ze het bed niet uit. Wel kunnen ze elkaar het leven behoorlijk zuur maken. Zij en hun zus José (Jacqueline Vis) zijn uitgenodigd voor het huwelijk van Mark en Kate, maar de wazige José moet nu dus alleen naar het feest, waar haar ex Tim ook zal zijn met zijn nieuwe liefde Sophie. De tweeling zien het helemaal niet zitten. Ze moeten Tim niet.
Op het feest begint het gedonder. Eén en al problemen. Dan komen de alterego’s ineens in beeld.
Ernest en Delia (Fokko van Beek en Betty de Haan) blijken ineens niet meer op hun mondje te zijn gevallen. Tim en Sophie (Everard Rabbinge en Birgit Meijer) zijn ook ineens geen lieverdjes meer. De sukkelige Mark (Robert Holman) is nu heel pissig en de lieve Kate (Nienke Prins) is stomdronken.

Kortom:
De ene lachsalvo na de andere viel, ondanks dat de alterego’s niet voor iedereen duidelijk waren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *