2005 Een kleine Romeo en Julia

April 2005
Moderne shakespeare bewerking

Regie:
Sabrina de Vink

Decor:
Stoelen en een kamerscherm.

Bijzonderheden:
Iedereen blijft op het podium. De spelers die niet spelen zitten op een rij stoelen achter het speelvlak. Gedurende het toneelstuk worden op bepaalde momenten de stoelen gezamenlijk naar voren geschoven. Dit symboliseert de dreiging van beide families die Romeo & Julia uiteindelijk de dood in jagen.

Inhoud:
Romeo (Robert Holman) en Julia (Masja Kielstra) vertellen hun levensverhaal aan het publiek.
De ouders van Romeo Montague (Fokko van Beek en Nely Knol) hebben ruzie met de ouders van Julia Capulet (Pieter Lok en Nienke Prins). Ook de knechten van de familie Capulet, Gregoor (Nienke Prins) en Samson (jacqueline Vis) krijgen ruzzie met de vrienden van Romeo,  Benvolio (Mirjam Pees) en Abraham (Jolanda Lijster).
Als Romeo (Everard Rabbinge) en Julia (Ineke van de Bles) verliefd op elkaar worden, moeten ze hun relatie dan ook geheim houden voor hun familie. De priester Vader Lorenzo (Herma Knobbe) trouwt hen zelfs in het geheim.
Julia heeft geen goede band met haar ouders. Ze is grootgebracht door haar voedster Angelica (Marion Kuik).
Tebaldo (Wim Louvet), de neef van Julia, vermoord Mercutio (Bram Hagewoud), de beste vriend van Romeo. Romeo gaat door het lint en vermoord Tebaldo. Daardoor wordt hij verbannen. Hij en Julia mogen elkaar nooit meer zien.
Als Julia dan ook nog eens van haar vader met Graaf Paris (Fokko van Beek) moet trouwen, bedenkt ze een list. Ze drinkt een drankje waardoor ze dood lijkt, maar eigenlijk slaapt. Ze legt een brief naast zich neer voor Romeo, waarin staat dat ze niet echt dood is. maar als ze het drankje drinkt valt ze op de brief, waardoor Romeo denkt dat ze echt dood is.
Hij kan en wil niet zonder haar leven en beroofd zich van het leven. Op dat moment wordt Julia wakker en Romeo sterft in haar armen. Ze huilt om haar Romeo en ook zij pleegt zelfmoord.

Kortom:
De haat van beide families heeft Romeo en Julia de dood in gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *