2003 Chaos in Wonderland

April 2003
Locatietheater door Blokzijl

Regie:
Yvon Haan

Decor:
De gehele stad Blokzijl is omgetoverd tot een waar sprookjesland, met de Hervormde Kerk, de Doopsgezinde kerk, openbare school De Rolpaal, het woon-zorg complex De Vierhoek en M.F.C. De Ploats als toneellocaties.

Bijzonderheden:
Het publiek wordt in groepen door Blokzijl geleid. Zo komen zij op 5 locaties terecht waar een toneelstuk opgevoerd wordt. Onderweg komen zij vele figuranten tegen, die het geheel compleet maken.

Chaos in Wonderland is door regisseuse Yvon Haan geschreven. Ze liet zich daarbij inspireren door improvisatieopdrachten aan de spelers te geven, waarbij verschillende sprookjes door elkaar heen liepen.

Inhoud:
De prins (Robert Holman) heeft op het bal een heel mooi meisje gezien, maar opeens is ze verdwenen. Het enige dat de prins nog van haar heeft is een schoentje dat ze in haar haast heeft verloren. De prins is nu depri. Zijn bedienden zijn vier konijnen (Bram Hagewoud, Roy Blokland, Nienke Prins en Corrie Gast). Met behulp van het publiek zoeken de konijnen het meisje door heel Blokzijl.

Zo komen ze bij de Nederlands Hervormde Kerk, waar de Boze Wolf (Wim Louvet) en Roodkapje (Mirjam Pees) een verhouding blijken te hebben. Ze zingen (live) een liefdesduet. Roodkapje past de schoen niet. De zoektocht gaat verder…
In de openbare basisschool De Rolpaal heeft Grietje (Betty de Haan) haar broertje Hans (Everard Rabbinge) opgesloten in het peperkoekenhok, omdat hij tegen Klein Duimpje heeft gezegd dat Grietje verliefd op hem is. De Heks (Herma Knobbe) gaat aan de drank omdat ze zich nutteloos voelt, nu Grietje zelf soep wil maken van haar eigen broertje.
In het woon-zorg complex De Vierhoek woont Vrouw Holle (Dinie Boes-Kuik) die wacht op het mooie meisje dat haar lakens uitklopt. Dan komt daar de Boze Stiefmoeder (Nely Knol) met een vergiftigde appel voor Sneeuwwitje. Maar niet Sneeuwwitje komt naar het huis van Vrouw Holle, maar Assepoester (Masja Kielstra). De stiefmoeder geeft Assepoester de appel en ze stikt erin. Assepoester blijkt het schoentje te passen. Oh jee, wat nu? Gelukkig heeft één van de konijnen zijn E.H.B.O. koffer meegenomen. Hij weet Assepoester te reanimeren.
De konijnen nemen Assepoester mee terug naar de prins, die nog steeds in M.F.C. De Ploats zit te wachten. Hij is heel blij. Maar Asepoester wil helemaal niet met de prins trouwen. Ze is verliefd geworden op het konijn dat haar gereanimeerd heeft. En gelukkig is het konijn ook wel een beetje verliefd op haar geworden, dus komt er toch nog een feestje.

Kortom, een totaal verknipt sprookje, met o.a. zang en dans, onderweg vele figiuranten en prachtige kostuums. Een sprookje om nooit meer te vergeten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *