2009 Hap Slik! Weg…

April 2009
Snelle komedie

Regie:
Stefna Houtsma

Decor:
Een restaurant met twee ronde tafels met elk twee stoelen. Aan de achterwand staan kamerschermen.

Bijzonderheden:
Beide echtparen zijn gedurende het gehele toneelstuk met elkaar aan het praten, maar enkel de tafel waar de ober staat is verstaanbaar. Het publiek hoort dus eigenlijk alleen wat de ober hoort.

Inhoud:
Een ober (Wim Louvet) krijgt het echtpaar Pearce (Roy Blokland en Herma Knobbe) in zijn restaurant. De man zegt voor zaken drie weken naar Rome te zijn geweest, maar zijn vrouw vermoed een affaire. erg gezellig aan tafel dus…
Een ander echtpaar komt binnen, … en Polly (Fokko van Beek en Jolanda Lijster). Meneer Pearce blijkt de baas te zijn van … Hij wil zijn baas gedag zeggen, maar zijn vrouw wil dat niet en ze wil weg. De man gaat toch zitten zonder zijn baas te groeten.
Doordat zijn baas drie weken op zakenreis is geweest, heeft de man het erg druk gehad op zijn werk en kon hij niet met zijn vrouw mee op vakantie, die dus drie weken alleen is gegaan. De man praat, tot grote ergernis van zijn vrouw, alleen maar over zijn werk en heeft haar en de kinderen in die drie weken niet eens gemist. Als Polly uiteindelijk opbiecht dat zij een affaire heeft gehad met meneer Pearce en dus ook drie weken in Rome heeft gezeten, denkt haar man alleen maar aan zijn vergooide kansen op promotie…
Aan de tafel van echtpaar pearce lopen de emoties zo hoog op, dat de vrouw uiteindelijk eten in haar mans schoot werpt en kwaad wegloopt.
Tussendoor speelt de ober een hilarische rol tussen beide tafels. Zijn gezicht spreekt boekdelen. Hij krijgt van alle gesprekken alles mee. Als uiteindelijk de twee mannen aan de bar een cognacje gaan drinken alsof er niets is gebeurd, snapt de ober er niets meer van en doet hij zich maar ten goede aan de restanten van kreeft en wijn.

Kortom:
Een leuk stuk met een erg komische ober, die flink moet improviseren als de kurk niet uit de fles wil. Zijn tegenspelers moeten dan ook erg hun best doen om niet in de lach te schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *